Česta pitanja


Izmjerite i izračunajte

Kako mogu izmjeriti svoj zid?

Izmjerite širinu i visinu kompletnog zida. Ako bilo koji dio zida ima različite duljine, izmjerite najširu (ili najvišu) točku zida. imajte na umu da dvaput provjerite sve rubove i sredinu zida kako biste potvrdili svoja mjerenja. Ako se razlikuju, upotrijebite najveći. Pozadina se tiska u točno predviđenim mjerama. Ako zid nije neravan, predlažemo da se na mjerenja širine i visine doda najmanje 2 cm. Ako pokrivate kut, dodajte širini za svaki kut najmanje 2 cm.

Kako mogu znati koliko tapete trebam?

Ako ste izmjerili svoj zid, sve što trebate je unijeti ta mjerenja u naš kalkulator za naručivanje (dostupan na svakoj stranici proizvoda). Kalkulator će pružiti točnu površinu zida i izračunati cijenu tapete.

Kako se izračunava cijena?

Izračun cijene je jednostavan. Ovisno o vašim mjerenjima, površina zida izračunava se i prikazuje u kvadratnim metrima (m2). Cijena tapeta jednaka je proizvodu površine zida i jediničnoj cijeni tapeta. Ovisno o težini tapete, poštarina će se izračunati tijekom naplate i primijeniti na iznos.

Što je s kosim stropovima ili prozorima?

U većini slučajeva, ako vaš zid ima ukošeni strop, još uvijek ga trebate zanemariti i mjeriti na temelju najviše točke zida. Međutim, ako je kut nagiba značajan, kontaktirajte nas kako bismo pronašli najbolje rješenje za vas.

Prozori se računaju kao površina zida. U rijetkim slučajevima kada prozori zauzimaju velik dio zida (npr. dvostruka staklena vrata s blagim zidnim nadvisom na vrhu), moguće je ispisati samo djelomični dio zida kako bi se smanjio otpad. Međutim, u takvim je slučajevima najbolje da se prije narudžbe posavjetujete s našim timom.

Što se tiče instalacije tapete, kosi stropovi i prozori ne uzrokuju probleme s ugradnjom, međutim, imajte na umu da bi mogli izbaciti određene motive s tapete. Da biste izbjegli takve nepredviđene scenarije, najbolje je konzultirati se i koristiti našu značajku vizualizacije kako biste dobili točnu ideju kako bi mogla izgledati instalirana tapeta.

Koja je minimalna veličina narudžbe?

Za dovršavanje narudžbe potrebno je najmanje 4 m2 tapete.


Odaberite svoju tapetu

Hoće li tapeta odgovarati mom zidu?

Možda imate drugačiju postavku zida od one u odnosu na slike naših proizvoda u trgovini, a to je potpuno u redu. Sve naše tapeta posebno su dizajnirane za vaš zid. Motive tapeta naš će dizajnerski tim preurediti ručno kako bi nalikovali početnom konceptu dizajna. Na taj način osiguravamo da imate proizvod, prilagođen isključivo vašem zidu.

Mogu li dobiti pregled svoje pozadine?

Da! Fotorealistična vizualizacija vaše sobe s odabranom tapetom (ili više njih) može vam pomoći da besplatno odlučite hoće li odgovarati vašoj sobi. Odaberite opciju vizualizacije koja se prikazuje na svakoj stranici proizvoda i slijedite nekoliko koraka za slanje zahtjeva za vizualizaciju.

Koje je vrijeme obrade vizualizacije?

Vrijeme izrade vizualizacija je 3 radna dana. Preduvjet za uspješan preokret je da ste pružili sve potrebne informacije putem našeg obrasca za vizualizaciju. Naravno, u slučaju da nešto nedostaje ili nije jasno, naš tim kontaktirati će vas e-poštom.

Koliko vizualizacija mogu naručiti besplatno?

Trenutno ne postoji ograničenje zahtjeva koje možete poslati. Međutim, predlažemo da nas kontaktirate u slučaju da imate više tapeta za koje se ne možete odlučiti. U tom će slučaju naš tim rado dati prijedlog na temelju vaših zahtjeva.


Naručivanje i plaćanje

Što trebam imati na umu prilikom narudžbe?

Naručivanje tapete sigurno je i jednostavno, a postupak se ne razlikuje od većine internetskih trgovina. Međutim, savjetovali bismo vam da provjerite mjerenja prije narudžbe kako biste minimalizirali mogućnost pogreške. Budući da je tapeta izrađena po mjeri i isključivo odgovara vašem zidu, povrat zbog pogrešnih mjerenja neće biti prihvaćen. Ako i dalje imate problema s mjerenjima, kontaktirajte nas i pronaći ćemo rješenje.

Plaćanje kreditnom karticom

Prihvaćamo plaćanja karticama VISA, MasterCard, Diners te PayPal-om. Sva plaćanja vrši sigurni pružatelj usluga. Dreamhood Wallpapers ne obrađuje niti pohranjuje nikakve podatke o karticama. Nakon obrade uplate, primiti ćete potvrdu narudžbe na e-poštu povezanu s vašom narudžbom. Također prihvaćamo plaćanje putem predračuna. 

Dostavljate li odmah po narudžbi?

Ne. Sve naše tapete izrađene su po mjeri da odgovaraju isključivo vašem zidu, stoga ne držimo zalihe proizvoda unaprijed. Nakon izvršenog plaćanja, prilagođeno dizajniramo vašu tapetu kako bismo je izmjerili i zatim tiskali. Obično postupak može potrajati do 3 tjedna dok tapeta ne bude gotova i upakirana čekajući isporuku na vaša vrata.


Pakiranje i otprema

Kako je pakirana tapeta?

Sigurno pakiranje vaše narudžbe je prioritet. Vaša će tapeta biti zatvorena i upakirana u kartonsku cijev, otpornu na vlagu i udarce.

Koliko traje vrijeme isporuke?

Vrijeme dostave ovisi o vašoj lokaciji. Nakon dovršetka narudžbe, vašu tapetu možete očekivati kroz maksimalno 30 dana. Nakon što prijevoznik preuzme narudžbu, primiti ćete e-poštu s podatcima o praćenju.

Gdje šaljete?

Svi se naši proizvodi isporučuju od vrata do vrata unutar EU.

Je li dostava od vrata do vrata?

Da. Sve dok ste naveli točnu adresu, narudžbu biste trebali zaprimiti na vaša vrata.

Mogu li pratiti svoju narudžbu?

Da. Sve se narudžbe šalju putem praćene pošte. Nakon što naš nalog preuzme narudžbu, podatke o praćenju dobiti ćete putem e-pošte.


Povrat i zamjene

Moja tapeta ima nedostataka

Tijekom izrade tapete, osiguravamo da uključimo sve potrebne kontrolne točke osiguranja kvalitete kako bismo zajamčili besprijekoran proizvod. Greške su moguće. Uvijek provjerite tapetu prije nego što je krenite lijepiti kako biste bili sigurni da nema proizvodnih nedostataka. Ako utvrdite bilo kakve nedostatke, kontaktirajte nas prije nego što započnete instalirati tapetu, a mi ćemo je besplatno zamijeniti novom.

Primio sam pogrešne dimenzije

Ako ste dobili tapetu čija dimenzija ne odgovara vašim dimenzijama, zamijeniti ćemo je besplatno. Ako ste izvršili naružbu koristeći netočna mjerenja, povrat novca nije moguć, ali možete nas kontaktirati kako bismo pronašli odgovarajuće rješenje za vaš slučaj.