Izmjeri i postavi

Odaberite svoju tapetu

Odabir dizajna tapete za vas ili vaše mališane zabavan je i nadahnjujući proces koji će brzo pretvoriti svaku sobu u razigrano okruženje. Sve tapete iz ponude izrađuju se individualno prema vašem zidu. Pri tome se rado savjetujemo u pogledu dizajna tapete te prilagođavamo motiv tapete sukladno dimenzijama zida kako bi osigurali da se dizajn motiva tapete prenese u vaš ambijent upravo onako kako je izvorno zamišljen. Kako bi odabrali odgovarajući dizajn i prikladnu veličinu tapete, važno je slijediti nekoliko osnovnih, jednostavnih koraka. Krenimo redom...

Odaberite zid

Prvi korak jest da odaberete zid za svoju novu tapetu. Idealno, odaberite onaj zid na koji pada dovoljno svjetla i koji se nalazi se u prvom planu sobe. Na taj način, tapeta će se najbolje istaknuti. Također, obratite pažnju na svoj namještaj, pod i okolne predmete (vrata/prozore/...) i pokušajte uskladiti elemente prostora s novim dizajnom tapeta. Na primjer - zasigurno će izgledati sjajno ako odaberete dizajn tapeta s tirkiznim tonovima ako već imate slične tirkizne predmete u sobi. Iako ovo nije opće pravilo, uvijek je dobro obratiti pažnju na cijelokupan prostor, a ne samo na jedan zid prilikom odabira dizajna.

Izmjerite zid

Izmjerite širinu i visinu zida na koji žeite postaviti tapetu. Pri tome vodite računa o nekoliko bitnih napomena kako bi vaše mjere bile točne:

⇒ širinu zida izmjerite vodoravno od ruba do ruba zida te prekontrolirajte širinu kod poda te na plafonu kako bi bili sigurni da mjerite najširu točku (često zidovi nisu ravni).

⇒ visinu zida izmjerite okomiro od poda do stropa zida te prekontrolirajte visinu sa ljeve i desne strane zida kako bi bili sigurni da mjerite najvišu točku (često zidovi nisu ravni).

⇒ ukoliko uz pod imate postavljene dekor lajsne (koje se ne daju odvojiti), mjerite do lajsne a ne do poda.

Nakon što su te mjere spremne, odaberite tapetu iz ponude te unesite mjere zida. Kalkulator sam računa potrebnu kvadraturu tapete te prilagođava cijenu za istu.

Pakiranje i postavljanje

Tapete se pakiraju u kartonskim rolama bez ljepila za tapete. Uz tapete, uključene su upute za postavljanje koje možete preuzeti i ovdje. Tapete možete postaviti sami no ukoliko niste sigurnu ili spremni za takav zahvat a želite biti sigurni u ispravnost postavljanja, svakako savjetujemo da potražite pomoć stručnog tapetara.