Kako krenuti?

Odabir odgovarajuće tapete za vaš dom zabavan je i zanimljiv pothvat. Slijedite nekoliko osnovnih koraka da biste saznali kako možete odabrati, naručiti i postaviti vašu novu tapetu.

1

 Odabir dizajna


Odabir dizajna

Odabir dizajna tapeta za vas ili vaše najmlađe zabavan je i inspirativan postupak koji će svaku sobu brzo pretvoriti u zaigrano okruženje. Sve tapete iz naše ponude izrađene su pojedinačno prema mjerama vašeg zida. Pritom rado savjetujemo o dizajnu tapeta i prilagodimo motiv tapete slijedeći dimenzije zida kako bismo osigurali da se dizajn motiva tapeta prenese na vaš zid točno onako kako je prvotno zamišljen.

2

 Izmjera zida
Prvi korak je odabrati zid za novu tapetu. U idealnom slučaju odaberite zid koji prima dovoljno svjetlosti i nalazi se u prvom planu sobe. Na taj će se način će se tapeta najbolje istaknuti. Također, obratite pozornost na svoj namještaj, pod i okolne predmete (vrata / prozori / ...) i pokušajte uskladiti elemente prostora s novim dizajnom tapeta. Na primjer - zasigurno će izgledati sjajno ako odaberete dizajn tapeta s tirkiznim tonovima ako u sobi već imate slične tirkizne predmete. Iako ovo nije opće pravilo, uvijek je dobro pri odabiru dizajna tapete obratiti pozornost na cijeli prostor, a ne samo na jedan zid.

Izmjerite širinu i visinu zida na koji želite postaviti tapetu. Pritom uzmite u obzir nekoliko važnih napomena kako biste mjerenja učinili točnim:

⇒ Izmjerite širinu zida vodoravno od ruba do ruba zida i provjerite širinu na podu i na stropu kako biste bili sigurni da mjerite najširu točku (zidovi često nisu ravni).

⇒ Izmjerite visinu zida okomito od poda do stropa zida i provjerite visinu na lijevoj i desnoj strani zida kako biste bili sigurni da mjerite najvišu točku (često zidovi nisu ravni).

⇒ Ako ste na podu postavili ukrasne letvice (koje nije potrebno uklanjati), mjerite od letvica, a ne od poda. Nakon što su ove mjere spremne, odaberite tapetu iz naše ponude koju želite kupiti i unesite dimenzije zida. Kalkulator određuje potrebnu površinu tapete i prilagođava cijenu.


3

 Pakiranje i otprema
Tapete se pakiraju u sigurne kartonske role. Uz tapetu su uključene upute za postavljanje koje također možete preuzeti ovdje. Svi se naši paketi isporučuju od vrata do vrata putem DPD paketne dostave i raspolažu koodom za praćenje pošiljke. Jednom kada vaša tapeta napusti naše skladište, dobit ćete e-mail s potvrdom i podacima za praćenje.


4

 Postavljanje
Ako se osjećate spremni, tapetu možete sami postaviti slijedeći upute za postavljanje. Postavljanje obično traje nekoliko sati, ovisno o tome koliko ste spretni. Naravno, u slučaju da postavljanje želite prepustiti profesionalnom tapetaru i biti sigurni da su poštivana sva pravila struke, savjetujemo vam ga angažirate. Dreamhood ne nudi uslugu postavljanja ali vas pri tome rado savjetujemo.

Download: Upute za postavljanje