Kako krenuti?

Odabir odgovarajuće tapete za vaš dom zabavan je i zanimljiv pothvat. Slijedite nekoliko osnovnih koraka da biste saznali kako možete odabrati, naručiti i postaviti vašu novu tapetu.

  Odaberite dizajn

Odabir dizajna tapeta za vas ili vaše najmlađe zabavan je i inspirativan postupak koji će svaku sobu brzo pretvoriti u zaigrano okruženje. Sve tapete iz naše ponude izrađene su pojedinačno prema mjerama vašeg zida. Pritom rado savjetujemo o dizajnu tapeta i prilagodimo motiv tapete slijedeći dimenzije zida kako bismo osigurali da se dizajn motiva tapeta prenese na vaš zid točno onako kako je prvotno zamišljen.

  Odaberite zid

Prvi korak je odabrati zid za novu tapetu. U idealnom slučaju odaberite zid koji prima dovoljno svjetlosti i nalazi se u prvom planu sobe. Na taj će se način će se tapeta najbolje istaknuti. Također, obratite pozornost na svoj namještaj, pod i okolne predmete (vrata / prozori / ...) i pokušajte uskladiti elemente prostora s novim dizajnom tapeta. Na primjer - zasigurno će izgledati sjajno ako odaberete dizajn tapeta s tirkiznim tonovima ako u sobi već imate slične tirkizne predmete. Iako ovo nije opće pravilo, uvijek je dobro pri odabiru dizajna tapete obratiti pozornost na cijeli prostor, a ne samo na jedan zid.

  Izmjerite zid

Izmjerite širinu i visinu zida na koji želite postaviti tapetu. Pritom uzmite u obzir nekoliko važnih napomena kako biste mjerenja učinili točnim:

⇒ Izmjerite širinu zida vodoravno od ruba do ruba zida i provjerite širinu na podu i na stropu kako biste bili sigurni da mjerite najširu točku (zidovi često nisu ravni).

⇒ Izmjerite visinu zida okomito od poda do stropa zida i provjerite visinu na lijevoj i desnoj strani zida kako biste bili sigurni da mjerite najvišu točku (često zidovi nisu ravni).

⇒ Ako ste na podu postavili ukrasne letvice (koje nije potrebno uklanjati), mjerite od letvica, a ne od poda. Nakon što su ove mjere spremne, odaberite tapetu iz naše ponude koju želite kupiti i unesite dimenzije zida. Kalkulator određuje potrebnu površinu tapete i prilagođava cijenu.

  Pakiranje i otprema

Tapete se pakiraju u sigurne kartonske role. Uz tapetu su uključene upute za postavljanje koje također možete preuzeti ovdje. Svi se naši paketi isporučuju od vrata do vrata putem DPD paketne dostave i raspolažu koodom za praćenje pošiljke. Jednom kada vaša tapeta napusti naše skladište, dobit ćete e-mail s potvrdom i podacima za praćenje.

  Postavljanje

Ako se osjećate spremni, tapetu možete sami postaviti slijedeći upute za postavljanje. Postavljanje obično traje nekoliko sati, ovisno o tome koliko ste spretni. Naravno, u slučaju da postavljanje želite prepustiti profesionalnom tapetaru i biti sigurni da su poštivana sva pravila struke, savjetujemo vam ga angažirate. Dreamhood ne nudi uslugu postavljanja ali vas pri tome rado savjetujemo.