Pravila privatnosti

Kako bismo poboljšali kvalitetu naših usluga, koristimo kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u internetskom pregledniku ili tvrdom disku tvog računala ili mobilnog uređaja kad posjetiš neku internetsku stranicu ili aplikaciju. Neki od kolačića koje koristimo potrebni su za normalno funkcioniranje stranice, dok ostali služe za prikupljanje podataka o korištenju stranice (statistike), tako da ti olakšamo pretraživanje sadržaja i prilagodimo svoju stranicu tvojim potrebama. 

Kolačići određeno vrijeme ostaju spremljeni u tvom internetskom pregledniku ili na tvom uređaju. Kolačići sesije brišu se s tvog računala ili mobilnog uređaja kad zatvoriš preglednik. Trajni kolačići ostaju pohranjeni na tvom računalu ili mobilnom uređaju dok ih se ručno ne obriše ili dok im istekne rok trajanja.

Kad posjetiš našu stranicu, ona može preuzimati i pohranjivati podatke s tvog preglednika, obično u obliku kolačića. To može uključivati podatke o tebi, onome što biraš i pretražuješ, kao i podatke o digitalnom uređaju koji koristiš. Ti podaci pomažu stranici da pravilno funkcionira. Podaci koje prikupljamo o tebi ne koriste nam kako bismo te identificirali kao pojedinca, već kako bismo ti pružili personalizirano iskustvo na Internetu. Budući da poštujemo tvoju privatnost, možeš odbiti određene vrste kolačića, ali blokada određenih kolačića može utjecati na kvalitetu tvog iskustva pri pretraživanju naše stranice, kao i na kvalitetu usluga koje pružamo.

Postoje različite vrste kolačića:

  • Kolačići sesije sadrže podatke koji se pohranjuju u privremenoj memoriji, a zatim brišu nakon što sesija završi ili se internetski preglednik zatvori.
  • Trajni kolačići ostaju pohranjeni na tvom računalu ili mobilnom uređaju dok ih se ručno ne obriše ili dok im ne istekne rok trajanja.
  • Kolačiće prve strane Dreamhood Wallpapers sprema u tvoj internetski preglednik ili na tvoj uređaj kad posjetiš našu stranicu.
  • Kolačići treće strane koriste se za prikupljanje podataka za oglašavanje, prikazivanje prilagođenog sadržaja i statistiku, a postavljaju ih naši partneri dok ti pretražuješ Dreamhood Wallpapers internetsku stranicu (na primjer, zahvaljujući kolačićima treće strane možeš vidjeti oglase za ranije pretraživane proizvode). Ovi kolačići prikazuju navike pretraživanja korisnika, no, u slučaju da ne želiš da se pohranjuju tvoji kolačići treće strane, moguće ih je blokirati putem internetskog preglednika promjenom postavki na tvom računalu.

Zašto koristimo kolačiće?

Uz pomoć kolačića (i drugih tehnologija), možemo prilagoditi našu stranicu tvojim potrebama. Prikupljamo podatke o načinu na koji pretražuješ našu internetsku stranicu putem nekoliko vrsta kolačića ili kolektora podataka. Ovdje možeš vidjeti kakve vrste kolačića imamo i kako koristimo prikupljene podatke:

Neophodni kolačići potrebni su za normalno funkcioniranje stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Neophodni kolačići pomažu ti da pretražuješ našu stranicu, prijaviš se, ubacuješ proizvode u svoju košaricu, uređuješ postavke jezika, prikazuju ispravnu inačicu stranice za uređaj koji koristiš, potvrđuju tvoje podatke kad napraviš narudžbu i omogućavaju nam da obradimo isplatu za tvoju narudžbu. Možeš podesiti svoj pretraživač da blokira ili te upozori na ove kolačiće, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ova vrsta kolačića ne sprema nikakve podatke kojima te se može identificirati

Kolačići učinkovitosti pomažu nam pratiti posjete i izvor prometa na našoj stranici, tako da možemo mjeriti i poboljšati njezinu učinkovitost. Uz pomoć njih možemo odrediti koje su stranice najnepopularnije, a koje najpopularnije, i vidjeti kako se korisnici kreću našom stranicom. Svi podaci koje ovi kolačići prikupljaju analiziraju se kao skup, tako da su anonimni. Ako blokiraš ove kolačiće, nećemo znati kad koristiš našu stranicu.

Funkcionalni kolačići pomažu stranici da se prilagodi tvojim potrebama i postane funkcionalnija. Njih možemo postavljati mi ili treća strana čije usluge koristimo na našim stranicama. Ako blokiraš ove kolačiće, neke od ovih usluga ili čak sve ove usluge neće raditi kako treba.

Sigurnosni kolačići pomažu nam detektirati prevaru ili druge pokušaje protuzakonitog pristupa tvojim podacima ili našim uslugama.

Oglašivački kolačići mogu se postaviti putem naše stranice ili od strane naših partnera za oglašavanje koji ih mogu koristiti za izradu profila tvojih interesa, tako da ti mogu prikazati relevantne oglase na drugim stranicama. Ne spremaju izravne osobne podatke, ali se temelje na prepoznavanju tvog pretraživača i uređaja kojim se spajaš na Internet. Ako blokiraš ove kolačiće, oglasi koje vidiš neće biti prilagođeni.

Ovdje možeš pronaći detaljne podatke o našim partnerima za oglašavanje i kolačićima koje koristimo za oglašavanje:

Shopify – Ovo su kolačići koji se koriste da bi zapamtiti sadržaj tvoje košarice. Osim toga, Shopify platformu koristimo za upravljanje i segmentiranje podataka o načinu korištenja naše stranice i drugih digitalnih dodirnih točaka. Te podatke koristimo za izradu ciljane publike za oglašavanje na Internetu. Više o Shopify postavkama kolačića pronađi ovdje:  www.shopify.com/legal/cookies

Facebook – Ovo su kolačići za prilagođeno ciljanje oglasa putem Facebooka koje koristimo za oglašavanje proizvoda za koje procjenjujemo da su relevantni za tebe na temelju tvog ranijeg pretraživanja naše stranice. Ti podaci nikad se ne povezuju uz tvoj profil i ostaju anonimni. Ovdje možeš pročitati više i prilagoditi svoje Facebook postavke: www.facebook.com/policies/cookies/

Google – Ovo su kolačići koje koristimo za praćenje učinkovitosti našeg oglašavanja. Google DoubleClick postavlja naše oglase na druge stranice na temelju tvoje povijesti pretraživanja naše stranice i ranijeg kontakta s određenim proizvodima. Ovdje možeš prilagoditi postavke oglasa koji ti se prikazuju putem Google pretraživača: www.google.com/settings/ads

Hotjar– Hotjar koristimo da bismo bolje razumjeli potrebe naših korisnika i optimizirali ponudu i iskustvo na našoj stranici. Uz pomoć Hotjarove tehnologije dobivamo bolje razumijevanje iskustava naših korisnika (npr. koliko vremena korisnici provode na kojim stranicama, na koje linkove klikću, što im se sviđa, a što ne). Hotjar radi s kolačićima i drugim tehnologijama za prikupljanje podataka o ponašanju naših korisnika i o njihovim uređajima, posebno o IP adresi uređaja (bilježi se i anonimno pohranjuje samo kada koristite web stranicu), veličini zaslona, ​​vrsti uređaja (jedinstveni identifikator uređaja), podaci o korištenom pregledniku, lokaciji (samo država) te preferirani jezik za prikaz našeg web mjesta. Hotjar pohranjuje ove podatke u naše ime u pseudonimizirani korisnički profil. Hotjaru je ugovorno zabranjena prodaja podataka prikupljenih u naše ime.

Za više informacija pogledajte ovdje: https://help.hotjar.com/hc/en-us/categories/115001323967-About-Hotjar

U kojim situacijama možemo dijeliti tvoje kolačiće?

U nekim slučajevima, koristimo partnere za obradu osobnih podataka u svrhu oglašavanja. Kad podijelimo tvoje podatke, oni će se koristiti u istu svrhu u koju smo ih prethodno prikupili. Kad dijelimo tvoje podatke izvan zemalja EU/EEA, to činimo u skladu s iznimno strogim uvjetima i ugovorima.

Što ako ne želim da i dalje pohranjujete moje „kolačiće“?

U svakom trenutku možeš promijeniti postavke svojih kolačića putem postavki svog pretraživača ili mobilnog uređaja. Osim toga, na našoj stranici možeš odbiti prihvatiti postavke kolačića. Ne zaboravi da su neophodni kolačići doista neophodni ako želiš i dalje imati mogućnost korištenja naše internetske stranice i drugih usluga.